Zagreb – Sremska

Naar Zagreb 300 en Sremska ongeveer 360 km. Dus veel km gemaakt en het schoot lekker op de laatste dagen. Wel veel regen. Vandaag dagje pauze van het rijden en de weergoden waren ons goed gezind. Weer is omgeslagen.

Maar het mooiste cadeau is natuurlijk dat onze geplande ontmoeting met neef Jur gelukt is. Heerlijk hem te mogen begroeten hier in Sremska.

Jur heeft ons veel verhalen verteld van zijn wereldreis. Om jaloers op worden. Maar dan ook weer, ieder mens zeker in Nederland mag zelf zijn keuzes maken. Jur heeft de keus 1.5 jaar geleden gemaakt … is naar New zealand gevlogen, naar Australie en heeft de reis naar Nederland grotendeels met een auto terug afgelegd.

India, Pakistan, Iran, Armenië, Turkije en nu dan Servië. Jur wil over een paar dagen in Rotterdam aankomen om daar wat reparaties aan zijn auto te laten doen.

Onderweg door Servië is nog steeds het gevolg van de oorlog duidelijk zichtbaar. Langs de kant van de weg zijn meerdere begraafplaatsen te zien, die allemaal nieuw aangelegd zijn. Kwamen langs plekken als Banja Luka, Sebrenica en Sarajewo. Die ken je natuurlijk alleen van het nieuws,

De campingbeheerder vertelde uitvoerig over Milosowitch…. en dat hij nog beter was dan zijn opvolger. Die is dan ook na verloop van zijn machtsperiode vermoord. Allemaal niet leuk om te horen. We zijn maat boffers in Nederland. Dat schreef ik al vaker. Morgen weer een stuk rijden, en dan gaat het echte beleven van de balkan beginnen. Ik hou je op de hoogte.

One comment on “Zagreb – Sremska

  1. Jan en Corri.

    2019-05-08 at 16:22

    Leuk dat je je neef hebt getroffen, de globetrotter. Nu weer verder getrokken ! Groet van ons.

Comments are closed.