Batak

Al weer de laatste dag hier op deze prachtige plek. Batak heeft dan in 1876 enorme verliezen geleden hebben we vandaag geleerd in het Batak museum. Vrijwel alle inwoners met kinderen zijn uitgemoord door de Turkse overheersers die het Ottomaanse rijk verder bij elkaar probeerden te houden. Gisteren de feestende mense op het lein mogen bewonderen. Vandaag iets van de achtergronden in dat museum, dat vooral gevuld is met schiet geweren, inderdaad allemaal aangedreven met vuursteen dat het kruit moest ontsteken. Enkele foto’s van een kerkje waar alle mensen vermoord zijn en de schedels nog altijd opgestapeld liggen. Allemaal niet echt zachtzinnig de inwoners hier. Dat was de tijd denken we maar. Alleen de Nederlanders losten hun problemen altijd op met een (weliswaar stevig) polderoverleg…

2 comments on “Batak

 1. Marcel en ik net de verslagen gelezen en de foto’s bekeken. Interessante reis zo te zien en leuk zo’n feest. Dat zijn extra kadetjes op zo’n reis.
  We hopen, dat het weer beter is dan dat wij hier op het journaal zien ?
  Veel plezier verder.
  Groetjes, Marcel en Heleen

 2. Ha die paps en mams!
  Hij gaat lekker! En wat hebben jullie er al vele kilometers opzitten.
  Ik ben erg fan van je bomen foto met mist paps. Die moet je groot printen als je terug komt!
  Wat moeten die verschillende plekken met al die narigheid een indruk hebben gemaakt. We hebben t inderdaad goed hier in Nederland; das altijd goed om te beseffen.
  Hier gaat alles goed; gisteren en vandaag Sophie op bezoek gehad. Was gezellig!
  Liefs voor nu en dikke hugs- Bouk

Comments are closed.