Istanbul bezoeken

Vanaf zondag zijn we drie maal naar Istanbul geweest. Het is ca 65 km tot het centrum. Zondag ging maar de twee afgelopen werkdagen waren beroerd. Istanbul telt ca. 20 miljoen inwoners en die moeten allemaal commuten. Verkeer op de autoweg 6 rijen breed en staat eindeloos stil. Maar goed we zijn er geweest.

Ik moet echter beginnen met een naar bericht. Eén van de deelnemers was in Bulgarije ernstig ziek geworden. Dubbele longontsteking was vastgesteld. Na veel telefoneren en vragen is hij uiteindelijk in een ziekenhuis beland. De groep is doorgegaan, en hij is met zijn vriendin achter gebleven. Via app uiteraard contact gehouden, en de berichten werden steeds slechter. Uiteindelijk is hij zondag overleden in Bulgarije ziekenhuis. We kenden hem niet echt lang, maar je bent er dan toch mee bezig. Zoals velen zeiden….het leven gaat door, pluk de dag etc. etc.

Zondag zijn we allen met het busje naar Istanbul geweest, wwar we uiteraard de highlights nog een keer bekeken hebben. Aia Sophia, een gigantisch optrekje met een lange historie. De blauwe moskee die nog altijd in gebruik is en de basilica Cistern een onderaards water reservoir gebouwd rond 550 NC..

De maandag hebben we rondgelopen met Marc Guillet die we kenden van een eerder bezoek aan Istanbul. Hij had ons uitgenodigd om met hem mee te lopen door een stuk Aziatisch Istanbul. Marktjes, kleine moskeen, Grieks Orthodox kerkjes, het kwm als een stroom informatie aan ons voorbij. Het was heerlijk om naar hem te luisteren. We keerden rond 5 uur terug naar onze camping, via een tocht die vergezeld ging met een vette file.

Gisteren nogmaals naar Istanbul, waar we werden rondgeleid door een touroperator, die Nederlands sprak en ons het Noordelijk deel van de Europeese zijde van Istanbul heeft laten zien.

Al met al drie vermoeiende dagen, die het zeker waard geweest zijn om te beleven. Veel foto’s gemaakt en zal er weer een paar toevoegen aan de verzameling.

Vandaag was en rustdag, morgen misschien hier in de buurt en vrijdag richting Griekenland. Ik hou je op de hoogte.

2 comments on “Istanbul bezoeken

 1. Net weer wat verslagen “ingehaald”.
  Spannende reis, intense ervaringen.
  Fijne reis weer verder.
  Groetjes van ons, M&H

 2. Hoi hans en els

  Jullie zijn al een tijdje onderweg en al een hele afstand afgelegd .
  Fijn dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben .
  Lees met veel plezier je verslag
  Hier gaat het goed
  Elke dag wandelen we een stuk en genieten van onze amersfoort

  Jan en lida

Comments are closed.