Thessaloniki City I en II

Er is nogal wat gaande op onze reis. Veel beroering, teleurstellingen en misverstanden. Helaas heeft de reiscoordinator zijn functie neergelegd en moest er de afgelopen dagen een deelnemer gezocht worden die dit op zich / haar wilde nemen. Er is wat gepraat, over nagedacht en is het aanbodvan Carla met dank aangenomen dat zij deze taak op zich wilde nemen. Henk en zijn vrouw hebben besloten ook verder met de reis te stoppen en gaan zondagochtend vroeg noordwaards waar zij van nog enkele weken rust willen gaan genieten. We hebben ze uiteraard een goede reis gewenst.

Gisteren zijn we met een busje naar Thessaloniki gebracht. Busje heeft ons in het centrum afgezet bij de “witte toren”. Hier hebben alle deelnemers een eigen daginvulling gekozen. Hop on hop off bus was voor velen een alternatief om de stad te leren kennen.

Wij Els, Jannie, Jan en ondegetekende zijn op museum tour geweest. Eerst het Archeologisch museum, waar veel uit de tijd van 1100 BC tot ca 400 AD te zien is. Mooie tentoonstelling met veel informatie over die tijd en dus de opbouw van Thessaloniki. Aansluitend hebben we het museum of Byzantine Culture bekeken. Fantastische exposities over het Byzantijnse rijk daterend van ca. 400 AD tot ca 1450. Tot slot hebben we de witte toren bezocht, die we het minst interessant vonden. Er was wel veel multi media informatie, waarvan veel het niet of onvoldoende deed. Al met al hadden we een leerzame dag die we afsloten met uit eten bij de camping.

Vandaag zijn we nogmaals met een klein clubje naar Thessaloniki geweest om de oude stad te bezoeken. Auto naar Ikea, toen bus, bus naar de oude stad boven op de berg, en dan na een koffiepauze met fantastisch uitzicht over de baai terug gelopen naar de stad beneden. Onderweg geboortehuis van Attaturk bezocht en enkele kerken. Daarna onderaan weer bus naar Ikea en via een Ikea ijsje terug naar de camping.

s-Avonds heeft Carla zich officieel bereid verklaard om coordinator van de reis te worden voor de tweede helft. Alle deelnemers hebben het vertrouwen dat het helemaal goed komt.

Heb weer de nodige plaatjes geschoten, die je gedeeltelijk kunt terugvinden via de fotopagina.

4 comments on “Thessaloniki City I en II

 1. Jammer van het “gedoe”. Ik hoop dat jullie dat snel achter je kunnen laten. Wat zien jullie veel en zo gevarieerd. Zowel de Turkije als Griekenland foto’ s brengen de herinneringen en sferen bij ons naar boven : onvergetelijk !
  Wij zijn nog een paar dagen op leuke “natuur vakantie” in Hellendoorn geweest en gaan ons nu opmaken voor onze Noorwegenreis. Veel plezier nog verder, nog mooie plaatsen voor de boeg, zo op de kaart te zien.
  H. Gr. M&H

 2. Jammer van de beroering en misverstanden. Hopelijk Mooie 2e helft van de reis. Hartelijke grt. Corri.

 3. Beste Hans en Els.
  Prachtige foto’s maar zeker wat een beroering en misverstanden zoals je schrijft. Ook het overlijden van een deelnemer is heel heftig!
  Proef toch uit je verhaal, en jullie kennende dat je ook met deze donkere wolken probeert het mooie van de reis te beleven.
  Wij zijn ondertussen op honk aangeland voordat we nog een week op een camping in Cadzand waren met heerlijke fietstochten en mooie ervaringen.
  Wel beide een ongemak van jeuk opgelopen omdat we kennis hebben gemaakt met de processierups……
  Veel groeten plezier en vast een behouden thuisreis.

  Ed & Marian

 4. Herp-Bruynius, Joke van

  2019-06-02 at 11:05

  Wat jammer dat er wat misverstanden zijn. Ik hoop dat het is opgelost en het verder geen effect heeft op jullie reis en gezelligheid.
  Jullie maken een fantastische reis en de foto’s zijn erg mooi. Kan weer een mooi fotoboek van gemaakt worden.
  Hier gaat alles zijn gangetje, het is prachtig weer en het is erg druk in Workum. Afgelopen 2 dagen heb ik bij Hanne geweest om onze reis voor te bereiden. Heel gezellig en plezier gehad met alle landkaarten en reisboeken op tafel.
  Ik blijf jullie blog volgen en vooral benieuwd naar de foto’s. Veel plezier en een dikke knuf voor jullie.
  Joke

Comments are closed.