Skodere Albanië

Al weer een aantal dagen geleden een berichtje over Skopje, nu dan vanuit Albanië. Onze laatste beleving de Matka kloof lijkt al weer lang geleden. De tocht naar Skodere verliep fantastisch. We hebben zelden zo’n mooie hoofdweg beleefd, dwars door het gebergte, en als er geen ondergrond was, alles op palen. Moet bij de aanleg een vermogen gekost hebben. De klim viel dan ook ontzettend mee.

De reis duurde wel even, doordat we onderweg twee maal een grensovergang hadden. Kosovo neemt zijn grenzen buitengewoon serieus. Ook de verzekering van auto en caravan was hier niet geldig, zodat er bij de grens e.e.a. afgesloten moest worden. 28 Euro, kassa voor 4 uur rijden door Kosovo…..

Aan alles proef je ookwel dat Servië en Kosovo het niet echt met elkaar eens zijn. Servië vindt nog immer dat Kosovo een deel van hun land is, dat vinden ze in Kosovo helemaal niet….spanning bij de grenzen. Las vandaag een stukje er over.

Ook de telefoon hield er mee op, wat tot nu toe nog niet geweest is. Tenminste voor Vodafone abonnementen, hadden we tot nu toe bijna altijd zonder extra kosten contact. Het is wel luxe.

Ook Albanië heeft enorm gewerkt aan infrastructuur. Hoofdwegen prachtig, binnenwegen OK, in de stad wat minder. Ander woord voor chaos. Maar we zijn er tot nu toe zonder kleerscheuren….

Gisteren een tocht gemaakt naar een plaatje ten Noorden van Skodere, richting Moldavië. Dit plaatsje Tamare, ligt hoog in de bergen en te bereiken weer over een prachtige weg, niet breed, maar top aangelegd. Zie de foto’s voor indrukken.

Tot slot hebben we vandaag het communistische verzet museum bezocht. Indrukwekkend hoe de overheid hier de mensen hebben afgeslacht, opgesloten en berecht hebben. De mensen hebben ook hier erg onder het communistische juk geleden. Het museum was informatief, wel erg sober ingericht. Toch een aanrader voor wie hier een paar dagen terecht komt.

Morgen vertrekken we weer naar een volgende camping in Noord Masedonië.